ru |
Има ли ръст в цените жилища в София

жилища в СофияИма ли ръст в цените жилища в София

Какъв е имотният пазар за жилища в София

Изминалата година бе белязана с активен ръст на сделките с имоти в столицата, голям интерес към новото строителство на ранни етапи и търсене на двустайни и тристайни жилища в София до 50 000 евро. Високите изисквания на купувачите и липса на качествени имоти на вторичния пазар доведоха до известно покачване в цените на жилищата. Дали през 2017-та година създалата се ситуация ще се запази или има шанс на пазара да излязат „закритите“ имоти ще се разбере най-рано към средата на пролетта. Като цяло зимните месеци са период на затишие на имотния пазар. Хората са заети с други актуални проблеми като зимни условия, високи сметки и разходи за отопление. Тези, които мислят да купуват или продават имот предпочитат да изчакат времето да се стабилизира, а с него и ситуацията на имотния пазар.

Най-търсени жилища в София през 2016-та

Защо има интерес основно към двустайни и тристайни апартаменти? Двустайните жилища са най-функционални, когато става дума за отдаване под наем. Днес рядко се търсят просторни апартаменти за временно ползване – предпочитат се квартирите с една спалня, които са лесно отопляеми през зимата и не изискват големи разходи. Тристайни апартаменти се купуват предимно от младите семейства и от хората, търсещи по-голямо жилище вследствие увеличение на семейството. Този тип имоти по-трудно се отдава под наем, а наемната му цена би била не много по-висока от един двустаен. Клиентите избягват първите и последните етажи по разбираеми причини, предпочитат средната етажност и южното изложение.

Покупка на жилище в София ново строителство

Почти във всеки един софийски квартал днес има разгърнато ново строителство на жилищни сгради. Строят се както затворени комплекси, така и самостоятелни сгради. В тях се предлагат предимно двустайни и тристайни апартаменти, едностайни ателиета и по-рядко просторни жилища на последните етажи с големи тераси. Каквото най-много се търси на пазара това се опитват да предложат строителните фирми. Гладът за евтини апартаменти доведе до изграждането на малки жилища, където холът е от 20 квадрата, а спалнята от 10. Подобен тип жилища са предпочитани и за инвестиция заради ниските цени.

Колко струва жилище в София

Експерти отчитат известно покачване в цените на жилищните имоти в столицата. Това се отнася най-вече за престижните квартали като Лозенец, Иван Вазов, Гео Милев, Изгрев, Манастирски ливади. В центъра почти не останаха свободни места за ново строителство, а появата на новостроящи се обекти предизвиква небивал интерес. Обикновено цените на подобен тип нови имоти в централните градски части надхвърлят 1000 евро за квадрат. Има глад за качествени жилища с добро местоположение. Клиентите се увеличиха благодарение на стабилността на получаваните доходи и възможността за теглене на ипотечен кредит при добри лихвени условия.
Разгледайте изгодни обяви за жилища в София в портала www.domaza.bg/жилища_в_София/
ТОП Объекты

Свободные квартиры: 7

Цена
от 35 355 €
до 97 469 €
Город: Елените

Свободные квартиры: 7

Цена
от 51 354 €
до 55 629 €

Свободные квартиры: 119

Цена
от 67 074 €
до 373 395 €

Цена
от 54 882 €
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт