ru |
Брокери отчитат ръст на сделките с недвижими имоти в Пловдив
 

недвижими имоти в пловдивПродължават да се търсят недвижими имоти в Пловдив

Вторият по големина град в България продължава да се развива и перспективите пред него са много. Един от най – активните сектори е строителството. Всяка година в града под тепетата се строят много нови сгради, за да отговорят на търсенето.  Жилищата са основен сегмент, но все по – често хората се интересуват от недвижими имоти в Пловдив и като цяло. В това число има предлагане на парцели, офиси и магазини, които намират бързо клиенти.
 

Търсят се недвижими имоти в Пловдив ново строителство

Разрастването на пазара на жилищно строителство в Пловдив е продиктувано от няколко фактора. Основният е разрастващите се индустриални зони край града, които привличат добре платени специалисти от близките региони. За тези хора жилище под наем не е най-доброто решение. Според строителните предприемачи тези хора търсят да купят имот. Друг фактор е  депозираното в банки отложено потребление. Тоест, клиентите плащат новото жилище с голям процент собствени средства и останалите са кредит. Почти всички хора, когато става въпрос за покупка, се обръщат към имоти ново строителство.
 

Покупка на недвижим имот в Пловдив с цел инвестиция

Отскоро жилищното строителство в Пловдив има и още един ускорител - инвестиционните покупки на жилища. Според специалисти жилищата стават предпочитана инвестиция пред търговските обекти и офисите. Причината е, че апартаменти вече се отдават под наем много по бързо, отколкото имот с търговско предназначение, например. Разбира се, трябва да отбележим, че и търсенето на магазини, основно под наем, е по  - голямо.
 

Недвижим имот в Пловдив – цена и качество

Основните ценообразуващи фактори в жилищното строителство в Пловдив са цената на земята и качеството на строителството (при еднаква степен на завършеност на жилищата). Докато в периферията на града инвеститорите намират парцели за ново строителство с цена на земята от около 20 евро на кв.м, то в централната част на града, цените са десетократно по – скъпи.  Крайната цена за жилища варира, спрямо местоположението и състоянието на дадения апартамент – около 500 – 600 евро/кв.м. Що се отнася до магазините и офисите, те се търсят предимно под наем. Има предложения за такива обекти в луксозни бизнес сгради с приблизителни цени  10 - 10.5 евро/кв.м.

http://www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_пловдив/
ТОП Объекты
Город: Близнаци

Свободные квартиры: 12

Цена
от 74 800 €
до 170 600 €

Цена
от 34 209 €
Город: Равда

Свободные квартиры: 4

Цена
от 46 134 €
до 180 102 €

Цена
от 50 764 €
Город: Бяла

Цена
от 28 400 €
до 99 260 €

Свободные квартиры: 8

Цена
от 64 688 €
до 159 880 €
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт