ru |
Пазарът на апартаменти в Русе е активен

апартаменти в РусеПазарът на апартаменти в Русе е активен

Русе е най-големият наш град, разположен по поречието на река Дунав. Познат ни е като градът на първите неща. Там са открити първата печатница, първата жп линия, първата телеграфна линия, първите фабрики – пивоварна, мебелна, плетачна, и бояджийска фабрика, това е градът в който за първи път улиците получават имена. Сред още многото първи неща ще е любопитно да се спомене, че и първите бордюри, тротоари и улични газови фенери също се появяват именно там. Днес Русе е модерен, развиващ се град и интересното му минало се преплита с настоящето. Разрастването на града дава своето положително отражение във всички сектори на икономиката. Показател за това е развитието на пазара на недвижими имоти, в частност увеличеният интерес към възможностите за покупка на апартаменти в Русе.

Търсенето на апартаменти в Русе расте

Освен с богатата си история, Русе е изключително интересен град и със своята архитектура. Често го наричат „Малката Венеция“ заради многобройните сгради – паметници на културата, вплитащи многобройни стилове. Активното обновяване успява да запази аристократичният и романтичен дух на града. През последната година бяха стартирани много нови обекти, а нужда от тях имаше. Те трябва да компенсират спада в предлагането на жилища ново строителство от преди малко повече от година, когато се усещаше липса на апетитни терени с топ локации след строителния бум през 2007 г. Търсенето и недостигът в предлагането задържат цените на имотите в града високи.

С повече обяви за апартаменти Русе привлича млади хора

Впечатленията на брокери на имоти са, че все повече млади хора се интересуват от покупка на апартамент в красивия град. Те се ориентират предимно към новото строителство, но обръщат голямо внимание и на предлаганията от вторичния пазар. Предпочитат районите в близост до центъра, кварталите Ялта, Възраждане и Хъшове.

Заради стабилните цени на предлаганите апартаменти Русе е атрактивен за инвестиране

Нарастват и броя на покупките с чисто инвестиционна цел. Заради ниските лихвени проценти по депозитите, повече хора предпочитат да вложат средствата си в имоти, отколкото да ги държат в банка.
Ако се интересувате от покупката на апартамент в Русе, направете своя избор на: www.domaza.bg/апартаменти_в_Русе/
 
ТОП Объекты

Свободные квартиры: 7

Цена
от 35 355 €
до 97 469 €

Цена
от 50 764 €
Город: София

Свободные квартиры: 8

Цена
от 10 000 €
до 229 000 €
Город: Близнаци

Свободные квартиры: 12

Цена
от 74 800 €
до 170 600 €
Город: Бяла

Цена
от 28 400 €
до 99 260 €
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт